Effectievere inzet van uw Poolse en Oekraïnse werknemers

Poolse en Oekraïnse werknemers werken hard, maar begrijpen de instructies niet altijd. Een taalcursus brengt daar radicaal verandering in. Zo kreeg ik onlangs een enthousiast telefoontje van een werkgever die aangaf dat hij erg blij was dat zijn Poolse werknemers onze online taalcursus Nederlands hadden gevolgd.

Volgens de werkgever was het grootste voordeel van de online taalcursus dat de Poolse werknemers beter konden samenwerken met hun Nederlandse collega’s. Door de taal te spreken, konden ze elkaar beter begrijpen en werkten ze efficiënter samen. Dit had een positief effect op de productiviteit en de sfeer op de werkvloer.

Een ander voordeel dat de werkgever noemde, was dat de Poolse werknemers beter konden leren van hun collega’s. Veel kennis wordt namelijk mondeling overgedragen en als de taalbarrière te groot is, kan dit tot misverstanden leiden. Door de online taalcursus Nederlands te volgen, konden de Poolse werknemers beter communiceren met hun Nederlandse collega’s en daardoor meer leren van hun kennis en ervaring.

Tot slot benadrukte de werkgever ook het belang van veiligheid op de werkvloer. In sommige sectoren, zoals de bouw of de logistiek, is het van groot belang dat de werknemers snel en adequaat kunnen communiceren in het Nederlands. Dit kan levens redden in geval van nood. Door de online taalcursus Nederlands te volgen, waren de Poolse werknemers beter in staat om snel te handelen en de juiste instructies op te volgen.

De werkgever vertelde me dat hij erg tevreden was met het online aspect van onze trainingen. Dat gaf zijn werknemers de flexibiliteit om te leren op hun eigen tempo en tijd. Daardoor konden de werknemers hun werk en opleiding beter kunnen balanceren, waardoor ze meer tijd en energie kunnen besteden aan hun werk. Doordat ik de online lessen live geef, kan ik makkelijk inspelen op vragen en de cursisten blijven motiveren. Zo kunnen ze makkelijk en ontspannen de taal leren.

Als taaltrainer was het erg fijn om te horen dat mijn werk een positief effect had op de werknemers en werkgever. Het is altijd mijn doel om mijn cursisten de taalvaardigheden te leren die ze nodig hebben om goed te functioneren op de werkvloer en in de Nederlandse samenleving. En het is mooi om te zien dat mijn werk ook bijdraagt aan een betere samenwerking, kennisoverdracht en veiligheid op de werkvloer.