Een taaldocent die zelf uit het buitenland komt is extra waardevol

Als werkgever bent u vast bekend met het belang van goede communicatie op de werkvloer. Vooral voor buitenlandse werknemers is de beheersing van de Nederlandse taal essentieel.

Het inhuren van een taaldocent kan daarom van onschatbare waarde zijn. Maar wist u dat een taaldocent die zelf uit het buitenland komt en de Nederlandse taal heeft moeten leren extra waardevol kan zijn?

Ik heb mijzelf aan moeten passen om Nederlands te leren.

In Polen was ik taaldocent. Ik gaf Pools en Russisch. Nu ben ik weer taaldocent en geef ik Nederlandse les aan Poolse en Oekraïense werknemers. Omdat ik in Polen geboren ben, weet ik als geen ander hoe lastig het kan zijn om een nieuwe taal te leren. Ik heb me zelf in moeten zetten om Nederlands te leren en me aan te passen aan de Nederlandse cultuur.

Maar waarom is het belangrijk dat een taaldocent uit het buitenland komt en zelf de Nederlandse taal heeft moeten leren? Hier komt prof. Cialdini om de hoek kijken. In zijn boek “Influence: The Psychology of Persuasion” beschrijft hij dat mensen geneigd zijn iets aan te nemen van anderen die op hen lijken. Bij mij zien cursisten dat ik ook uit het buitenland om en dezelfde uitdagingen heb ervaren bij het leren van Nederlands. Daardoor zijn ze eerder geneigd zijn om mijn advies en instructies op te volgen. Ze geloven mij eerder, omdat ze zien dat het bij mij zelf ook heeft gewerkt.

Daarnaast ben ik opgeleid als taaldocent. Ik geef mijn lessen op een gestructureerde en persoonlijke manier. Door mijn eigen ervaring kan ik me goed inleven in de situatie van mijn cursisten. Ik begrijp de struikelblokken die mijn cursisten tegenkomen en kan hen helpen om deze te overwinnen.

Kortom, als werkgever kunt u veel voordeel halen uit het inhuren van een taaldocent die zelf de taal heeft moeten leren. Door mijn achtergrond kan ik niet alleen mijn kennis van de taal en cultuur overbrengen, maar ook begrip en empathie tonen voor de uitdagingen die mijn cursisten tegenkomen. En dat zal uiteindelijk resulteren in betere communicatie en samenwerking op de werkvloer. Neemt u gerust contact met mij op om te bespreken wat ik voor uw werknemers kan betekenen.